maanantai 18. helmikuuta 2013

Virkattu "räsynukke"-pupu

Meikäläisen käsityöt ovat enemmän ja vähemmän kokeiluluonteisia luovuuden purkauksia. Joten jos rakastat kaavojen tarkkaa noudattamista ja pikkutarkkaa siistiä jälkeä, VAROITUS seuraavasta jutusta voit saada päänsärkyä...
 
Jonkinlainen käsityökärpänen on päässyt selvästi puraisemaan minua, jaiks. (Onneksi mummoilu on muodissa) Niinpä inventoin tuossa yksi ilta kertyneitä villalankoja yms. tarvikkeita. Olo oli kuin kakaralla karkkikaupassa. Toivoin löytäväni jotain mahtavaa/unohtuneen aarteen ja mikä oli lopputulos? Iso kassillinen vanhoja villalankoja joista suurin osa edusti "jämäosastoa". Sitten aloin tuumata että mitähän näistä saisi aikaiseksi..?
 
Päätin alkaa virkistämään virkkaustaitojani ja koikeilin kaikenlaisia tilkkuja. Hetken päästä löysin itseni virkkaamasta pyöreitä muotoja, ja ei aikaakaan kun Murulle oli valmistumassa Rouva Pupu!
 Rouva Pupun ohjeet

 
Tästä hassunkurisesta pitkäkorvaisesta ystävästä minulla ei ole antaa tarkkoja kaavoja, mutta tässä "noin-ohjeet"... :)
 
Kaikki osat ovat virkattu erikseen ns. väärään suuntaan (myötäpäivään), jolloin nurja pinta tulee näkyviin. Täytin kaikki osat vanulla ja neuloin ne sitten yhteen villalangalla. Silmät ja nöpönenä ovat eriparinappeja arkistosta.
 
Rouva Pupun muodot ovat persoonalliset ja hieman vaihtelevat. Eihän sen tarvitse olla ihan millilleen... Koko komeus on noin 49 cm korvien kärjistä varpaisiin mitattuna. Korvilla on pituutta 9-11 cm, pää noin 9 cm, keskivartalo 17 cm ja jalat 14-15 cm. Aika vonkale siis! :)
 
Suunnitteilla on myös asusteita ja vaatteita, eihän hienot rouvat ilman leninkiä voi olla! Kevään mittaan sitten niistä enemmän jahka saadaan jotain konkreettista aikaiseksi.
 
P.s. Tuli vähän hamstrattua trikookudetta viime viikonloppuna (3,5 kg), joten projektia riittää.. Rouva Pupu lepäilee tekeillä olevassa lelukopassa, siitä sitten lisää myöhemmin!
 
 
 
Mukavaa alkavaa viikkoa,
 
Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti