perjantai 24. toukokuuta 2013

Sitruunainen kana-avokado-kvinoa-salaatti

Tässä ohje ihanan raikkaaseen ja ruokaiseen kana-kvinoa-salaattiin! Kuuluu ehdottomasti uusiin lemppareihini ja sopii mainiosti lämpimiin kesäpäiviin (niitä odotellessa..).
Ja mikä parasta.. tämä on hyvää ja terveellistä!
 
 
Salaattia varten voit paistaa kanaa jos haluat syödä lämpöisen salaatin. Tässä tapauksessa minä käytin kuitenkin edellisen illan ylijääneet grillatut sisäfileet, ja nautin lounaaksi viileän salaatin. Lisäksi annoin kvinoan maustua rauhassa noin 45 min. Namskis!
 

Kana-avokado-kvinoa-salaatin ohje (2 annosta):

noin 1/3 friseesalaatti tai 1/2 rucola
2 kanan rintafilettä tai 4 sisäfilettä
1 avokado
1/2 kurkku
kirsikkatomaatteja
1 sitruuna
2 kananmunaa
noin 90 g kvinoaa (1 dl), tarkista annostus kvinoapurkista
kuivattua basilikaa 1 tl tai tuoretta basilikaa revittynä
2 rkl sitruunaöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
suolaa
mustapippuria
 
1. keitä kvinoat tuotteen ohjeiden mukaan. Kaada valmiit kvinoat sekoituskulhoon.
2. Lisää kulhoon pesty ja revitty sallaatti & pilkotut kurkut.
3. Lisää sitruunaöljy, vaalea balsamico ja puolikkaan sitruunan mehu.
4. Mausta vielä suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Anna maustua vähintään 30 min.
(mitä pidempään, sen parempi)
5. Keitä kananmunat. Viipaloi avokado ja lisää sitruunamehua niiden päälle. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi lopuksi keitetyt kananmunat.
6. Grillaa/paista kanat.
7. Aseta lautasille valmiiksi maustunut kvinoa-salaatti, koristele kirsikkatomaateilla ja kananmunan lohkoilla. Lisää päälle viipaloidut kanafileet ja avokadot. Valmista!
 
Herkullisia salaattihetkiä ja mukavaa viikonloppua!
 
Mia
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti