tiistai 21. toukokuuta 2013

DIY reseptikotelo / lehtikotelo vanhoista aterimista, kauhoista yms.

Järjestystä keittiöön! Meillä oli päässyt kertymään keittiön kirjahyllyyn lehdistä revittyjä ruokaohjeita yms. melkoinen pinkka. Kyllästyin katselemaan repaleisia paperin kulmia ja päätin hankkia arkistointia varten paperilokerikoita. Mutta enhän minä voinut olla tietenkään "käsittelemättä" niitä... Tällaista jälkeä tuli! :)
 
 

Mitä tarvitset reseptilaatikon valmistukseen?

Vanhoja aterimia, puukauhoja tai -lastoja tms. keittiöön sopivaa rekvisiittaa
Paperilokerikoita
Narua tai lankaa (esim. hamppunaru, rautalanka..)
"Piikki" / työkalu jolla saa tehtyä siistejä reikiä kartonkiin
Kuumaliimaa
Sakset
Lyijykynä
 

Työvaiheet / ohjeet

1. Sommittele puulastalle/kauhalle tai aterimelle sopiva paikka paperikotelon etureunassa. Merkkaa lyijykynällä reikien paikat, paina piikillä läpi varovasti sopivan kokoiset reiät narulle.
2. Leikkaa narusta n. 15 - 20 cm pitkä pala, pujota sen päät läpi niin että narun päät jäävät kotelon sisäpuolelle, ja etupuolella näkyy ns. "kiristyslenkki".
 

 
3. Levitä kuumaliimaa aterimen/kauhan taakse ja käännä se nopeasti paikalleen, kuumaliima kuivuu todella nopeasti! Kiristä narulenkki ja tee solmu lokerikon sisäpuolelle. Leikkaa ylimääräiset narunpätkät pois. Valmista!
 


1. Leivonta, 2. alku- ja pääruoat, 3. jälkiruoat, ja 4. kokeilua odottavat reseptit (vaatii kauhan heiluttamista). Nimilappuja ei tarvita kun aterimet yms. antavat viitteet sisällöstä...
 


Haljennut vanha puukauha ja voilasta saivat uuden elämän paperilokerikoiden koristeena. Kiertokulku jatkuu... :)
 


 
Ihanaa kesän odotusta!
 
Mia

1 kommentti: