sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Helppo mini yrttitarha


Yrteistä on paljon sekä hyötyä että iloa keittiössä. Ensinnäkin niistä saa ihan erilailla makua ruokaan (verrattuna kuivattuihin), ja niitä voi käyttää myös koristeina esim. keittojen päällä. Toisekseen ne tuovat raikkautta ja piristystä keittiön ilmeeseen.

Kesän tullen minusta on ihanaa istuttaa ja kasvattaa yrttejä ulkona erilaisissa ruukuissa, mutta näin talviseen aikaan mullan kanssa läträäminen sisätiloissa ei oikein innosta. Niinpä tämä kätevä emäntä on hankkinut pienet ruukut, joihin voi laittaa nätisti esille kaupasta kannetut ruukkuyrtit.


Basilika kuuluu meidän keittiön vakiokalustoon, se on lyömätön mauste mm. tomaattipohjaisiin ruokiin. Rosamariini on taas hyvä yhdistelmä punaisen lihan ja välimeren ruokien kanssa. Mielestäni lammasta ei voi syödä ilman rosmariinia, se on ihan must...


Timjami sopii erinomaisesti kasvisruokien mausteeksi, se on ihanaa mm. keittojen mausteena. Se on monikäyttöinen yrtti, jota voi yhdistellä oikeastaan melkeimpä minkä kanssa tahansa. Kuuluu ehdottomasti keittiön perusmausteisiin. Timjami on tosin haasteellisen muotoinen kasvi, sen takia laitan sen lasimaljakkoon jonka reunat tukevat sen runsasta kasvustoa. Ruukun olen vain kietaissut pergamiiniin, jotta ruma muovipurkki ei näkyisi (kuva alla).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti