torstai 28. maaliskuuta 2013

Pyhien viettoon...

Ihana pitkä viikonloppu on alkamaisillaan. Luvassa on ajanviettoa perheen ja ystävien kesken. Pääsiäinen huipentuu sunnuntai-iltana äidin tekemään lampaanviuluun, se vie aina vuodesta toiseen kielen mennessään... Maanantai on pyhitetty meidän oman pienen perheen päiväksi, ja suunnitelmana on ettei ole suunnitelmaa. Otetaan vain rennosti ja tehdään mitä mieleen juolahtaa...
 
Hyvää pääsiäistä! Glad påsk!

Oikein hyvää ja mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille lukijoille!
 

 
Mia

Numeroiden innoittama

Olin niin innoissani noin vuosi sitten, kun pitkän etsinnän jälkeen löysin nämä numerokoukut. Niitä ei kuitenkaan ehditty saamaan keittiön seinään ennen kuin Pikku Muru tupsahti maailmaan. Siitä lähtien ne ovat odottaneet kiltisti laatikon pohjalla että joku tarttuisi porakoneeseen... No nyt alkaa tapahtua, kiitos Kolmen Koti Rannikolla-blogista saadun inspiraation myötä! Kohta lisää kuvia kun tulee valmista... :)
 

 
Kolmen Koti Rannikolla on ihana fiilistelevä lifestyle/sisustus-blogi, jota kannattaa käydä vilkaisemassa. Siellä on nyt menossa myös hyvä arvonta 1.4. saakka. Voit voittaa kaksi hienoa numerotyynyä! Tässä linkki kilpailuun/blogiin, klick.
 
 
 
 

 
Mia





keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Oliivipuu, Hottentotti ja Kana

Meidän perhe sai viime viikonloppuna kaksi uutta elollista jäsentä. Toivottavasti ne kestävät tämän super-viherpeukalon hoidossa...!


Lupasin viime jutussa kertoa mitä muita löytöjä tarttui mukaan Kukkakauppa Hohdosta. Sieltä löytyivät ylläoleva oliivipuu ja lonkerokasvi (hottentotti). Myös lasiset ruukut ja rautalangasta väännetty pääsiäistipu saivat uuden kodin...
 
Keittiön viherkasvit
 
Jostain syystä kaikki sisäkasvit ovat tupanneet kupsahtamaan meikäläisen hoidossa suhteellisen lyhyellä aikavälillä. Ainoan poikkeuksenon on muodostanut eräs kahvipuu (sekin nyt edesmennyt..) joka sinnitteli hoidossani useamman vuoden. Kesäkukat ja kaikki mitkä istutan ulos kasvamaan kyllä kestävät ainakin sen kesäkauden... On kuitenkin mukavaa kun on jotain vihreää kotona. Olenkin luvannut itselleni että jos nämä kaksi urheaa pikku kasvia ovat hengissä vielä kuukauden kuluttua, voin harkita kolmannen hankkimista...
 
Keittiön viherkasvit
 
Pääsiäistipun peltisessä pesässä on mukavan suojaisaa oliivipuun katveessa. Siellä kelpaa paistatella päivää. Muita pääsiäiseen liittyviä juttujani voit lukea täältä.
 
  
Päivän filosofinen dilemma: kumpi oli ensin, muna vai kana? ;)
 

Pääsiäiskoriste
 
 
Hauskaa päivän jatkoa,
 
Mia


tiistai 26. maaliskuuta 2013

Rairuohoa ja munankuoria

Lomareissu ja flunssaputki sotki meidän pääsiäisvalmisteluja sen verta että rairuohotkin jäi istuttamatta... Onneksi pelastus löytyi ihanasta kukkakauppa Hohdosta Tampereella! Tässä söpössä pääsiäispurkissa rairuohot (vehnäruohot?) kasvavat sammalten ja munankuorien keskellä. Keltainen silkkinauha viimeistelee ilmeen. Kaunis asetelma on Hohdon Linda Niemisen käsialaa. Samalla reissulla kukkakaupasta tarttui muutakin mukaan, mutta niistä sitten lisää toisena päivänä... :)
 
 
 
 
 
Rairuohot saivat seurakseen keltaisia narsisseja vanhassa lasipurkissa.
 
 


 
 
 Vaaleansininen kuuluu meidän kodin kevätväreihin. Minusta se muodostaa ihanan raikkaan väriparin keltaisen kanssa...
 

 
Ihanaa aurinkoista päivän jatkoa,
 
Mia

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Narsissit ottavat viileästi...

Narsissit ovat varma merkki lähestyvästä keväästä (kyllä se vielä sieltä tulee..) ja ehdoton pääsiäisen juttu. Niitä tulee yleensä sijoitettua milloin mihinkin astiaan, ne sopivat moneen. Tällä kertaa narsissit ottavat rennosti viinicoolerin pohjalla, vähän silkkipaperia ruukun ympäri ja valmista!
 


Pääsiäissomistus

 
 
Hauskaa alkavaa viikkoa! :)
 
Mia

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Virvon varvon...

On palmusunnuntai mutta missä virpojat...?!
Kertaakaan ei ole vielä ovikello soinut vaikka keskustan ulkopuolella nykyään asustetaan. Joka tapauksessa meillä ollaan valmiudessa jos tänne joku eksyy..! :)
 

Virpomisloru

Virvon, varvon,
tuoreeks, terveeks,
tulevaks vuodeks,
vitsa sulle, palkka mulle!
 
Keltaiset tulppaanit kuuluvat pääsiäiseen, niitä on ihan pakko saada!

 

Vaihtoehtoiset pääsiäiskoristeet

Jos puput ym. perinteiset koristeet tympivät, voi pääsiäistunnelmaa luoda kotiin muillakin keinoin. Englanninlakuissa on ihanan keväiset ja kirkkaat värit, sopivat hyvin myös pääsiäisnameiksi ja tulppaanien kavereiksi...
 
 
 
Mikäli ketään ei ilmaannu ovelle, niin joku saa syödäkseen aikamoisen läjän namia...! Nam.
 
Mukavaa pääsiäisen odotusta,
 
Mia

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Väriä kattaukseen

 Tuli sitten hieman hamstrattua paperiserviettejä kauppareissulla... Niitä tosin kuluu meillä myös arkikäytössäkin. Minusta on kiva piristää kattausta pienillä jutuilla, ihan kuin ruokakin olisi asteen pärempaa silloin kun pöytä on "koreana".
 
 
Pitkästä aikaa löytyi serviettejä, joilla on kivat kuosit ja sopivat värit meidän köökkiin. Niitä pyöritellessä syntyi myös tilapäinen kevät/pääsiäissomistus keittiön liitutaululle. Vähän kuin olisi jättikokoinen englanninlaku seinällä...
 
 
 
Raidalliset servietit ja helmenharmaat virkatut lautasenaluset löytyivät Kodin1:stä, keltainen pallokuosi ja Marimekon vihannes-servietti löytyivät niinkin eksoottisesta paikasta kuin Prisman hyllystä.. Siellähän ne pienten lasten äidit viettävät "omaa aikaa" ruokaostoksia tehden... :D
 



Valkoinen ja ruudullinen servietti ovat Ikean peruja, pinkki puolestaan Marimekon kokoelmista.
 

 
Mukavaa alkavaa viikonloppua!
 
Mia

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Normi päivä ja paluu arkeen...

Olipas ihanaa ladata akkuja Floridan auringon alla... Paljon nähtiin ja koettiin, ja tultiin siihen lopputulokseen että kannatti lähteä vaikka matka olikin ajoittain hieman raskas 9 kk tyttösen kanssa. Siitä en ole niinkään varma että kannattiko lähteä takaisin kotiin... Arki löi kyllä oikean suoran keskelle lättyä heti maanantai-aamusta! Nyt sen päivän tapahtumat vaikuttavat jo hieman koomiselta toiminnalta, mutta silloin ei kyllä naurattanut...
 
Maanantai pähkinänkuoressa:
Talouden pienempi ja vähän vanhempi nainen heräävät klo 12 sekaisin aikaerosta ja paluumatkalla saadun flunssan kera. Hirveätä huutoa, aamupuurot kiukulla alas, poop disaster nro 1, tyttö suihkuun, vaatteiden vaihto sekä äidillä että tyttärellä. Iso kaatunut appelsiinimehulasi pitkin makuuhuoneen tapetteja, sänkyä, lattiaa ja yöpöytää. 2 h päiväunet. Evästystä, poop disaster nro 2, beben vaatteiden vaihto vol 2. Yleistä kiukuttelua ja kipuliini-oloa, mamma kävelee kirjahyllyä päin (ollut samoilla sijoilla viimeiset 1,5 vuotta...). Iltapuurot, kaksi mega oksennusta, lakanat vaihtoon, Murun vaatteiden vaihto vol 3 ja mamman vol 2. Migreeni. Yöheräämiset.
 
Huh huh, siinähän se oli ja varmaan puolet jo unohtui tähän päivään mennessä... Ihan normi säätöä siis. Nyt kun ollaan saamassa niskaotetta flunssasta voi jo vähän nautiskella iltapäivästäkin. Koirat sen ainakin osaavat! :) Matkakuvia ja juttuja sitten kohta lisää jahka tässä päästään arjen rutiineista kiinni...
 
 



 
Myönnettäköön että meillä koirukset nautiskelevat sohvalla köllöttelystä siinä missä ihmisetkin...
Hoitokoira/vieraileva lauman jäsen Veera vartioi arvokkaasti sohvan selkänojalta kotikadun menoa. Tilanne hallinnassa. Silmät lupsuvat välillä kiinni, on se koiran elämä rankkaa...! Nallekin on vähän väsähtänyt matkan jäljiltä.
 

 
Ei vaan, ihanaa se kotiinkin on aina palata reissusta. Muu maa mustikka, oma maa mansikka... Joskus se paluu arkeen vain tuntuu keskimääräistä jyrkemmältä. Nyt kuitenkin hymyissä suin viikkoa eteenpäin!
 
Mia

torstai 7. maaliskuuta 2013

Varaslähtö kesään

Uskomatonta... Varaslähtö kesään on todellakin edessä,
Marenkia ja mööpeliä lähtee hakemaan inspiraatiota ja valovoimaa rapakon takaa...!
Simmarit ja kesäsandaalit on pakattu sekä 100 purkkia Pilttiä..
 
 
Loman jälkeen luvassa kuvia ym. hauskaa reissusta.
Olkaahan kiltisti tällä välin... :)
 
Mia


keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kenkälaatikko vuosimallia 1911 & peltilaatikko vuodelta 2011

Tässä on melkoinen laatikko-pariskunta, ikäeroa niillä on 100 vuotta! :)
 

 

Kenkälaatikko vuodelta 1911

Satakunnan kenkätehtaan vanha kenkälaatikko kuului aikanaan isotädilleni. Tiedän tämän siitä syystä että tarkkana naisena hän oli kirjoittanut sisäkanteen nimensä ja kenkien hankintavuoden... Vain kenkien malli ja värin kuvaus puuttui..! :)


Pidän laatikoista ja rasioista yli kaiken. Ehkä niihin liittyy jokin ajatus lapsuuden suosikki seikkailutarinoihin ja niiden jännittäviin aarrearkkuihin. Koskaan ei voi tietää mitä laatikko sisältää..! Meidän taloudessa näin kyllä voi tapahtua joskus ihan oikeassakin elämässä. Pitäisi varmaan kirjoitella vähän ahkerammin sisältölappuja... :)

 
Tällä kertaa vanha pahvilaatikko sisältää tällaisia aarteita, kahviserviettejä ja kattauksien koristetilpehöörejä... Nimikoitujen serviettirenkaiden DIY jutun voit lukea täältä.
 

 

Peltilaatikko vuosimallia 2011

Kenkälaatikon nuori seuralainen on saatu eräältä ystävältä. Se on niellyt kasan kyniä ja muistivihkoja ym. määrittelemätöntä krääsää. Erityisesti laatikossa minua viehettää sen teollishenkinen ilme ja kohonumerot & -kirjaimet.
 
 
Valkoinen keraaminen korkki kuului isoon (polven korkuiseen) kaljapulloon, mutta valitettavasti meidän raikuli-koira rikkoi sen pentuhepulien tiimellyksessä... Säästin kuitenkin korkin jos vaikka keksisi sille joskus jonkun hauskan käyttötarkoituksen.
 
 


 
Ehkäpä joskus mahdollinen lapsenlapseni laittaa vuonna 2111 kolmannen laatikon kasan päälle... Huvittava ajatus sinänsä. :)
 
 
Mia

tiistai 5. maaliskuuta 2013

DIY sydän-serviettirengas

 Tämän simppelin serviettirenkaan idea syntyi kun halusin piristää kattausta pienillä jutuilla ja korvata pahviset paikkakortit...
 
 

Serviettirenkaan ohjeet

Jos et löydä valmiita pieniä kylttejä, niitä on suht helppoa tehdä itsekin... Leikkaa esim paksusta pahvista tai ohuesta vanerista sydämiä, ja tee niihin reiät poraamalla tai muulla työkalulla (riippuen käytetystä materiaalista). Maalaa kyltit valkoisiksi ja anna kuivua. Kirjoita vieraiden nimet vedenkestävällä tussilla kyltteihin. Leikkaa noin 15 cm pitkiä silkkinauhan pätkiä, ja pujota kyltti nauhan keskelle. Tee taakse yksinkertainen solmu, niin sydän pysyy paikallaan nauhassa eikä lähde kääntymään. Tee nauhojen päähän umpparit ja leikkaa ylimääräiset nauhan pätkät pois (umpisolmu jää silloin piiloon servietin alle, eikä näy kattauksessa). Valmista!
 
 
Tein jokaiselle perheenjäsenelle oman nimikko-serviettirenkaan sekä miehen että oman perheen puolelta. Niitä tuli melkoinen kasa, kyllä populaa riittää ruokapöydässä! :)
 
 

 
Mukavia askarteluhetkiä,
 
Mia