torstai 22. lokakuuta 2015

Hävyttömän herkulliset & hunajaiset banaaniletut

Tässä sunnuntai-brunssille gluteeniton ja maidoton
ohje banaanilettuihin, joka vie kielen mennessään.
Mausteina hunajaa ja vaniljaa, mums.
Meni meidän naperoille kuin kuumille kiville,
mutta maistuu varmasti vähän isommillekin...


noin 20-25 kpl pieniä lettuja
(minä tein noin 15 kpl keskikokoisia "vapaalla kädellä" ilman lättypannua)


Ainekset:

1 kypsä banaani
2 munaa
2 dl soyamaitoa
1 dl riisijauhoja
1 dl perunajauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus jauhettua vaniljaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
kookosöljyä paistamiseen


Ohje:

Soseuta banaani haarukalla.
Vatkaa reippaasti munat yksitellen joukkoon.
Lämmitä soyamaito haaleaksi mikrossa ja lisää hunaja.
Kaada maito + hunaja banaani-munaseokseen samalla vatkaten.
Lisää kuivat ainekset siivilän läpi, sekoita taikina tasaiseksi.
Anna turvota 1/2 h
Paista pannulla kookosöljyssä.

Vinkki: kookosöljystä jää hienovarainen maku lettuun,
mutta kannattaa olla tarkkana ettei pannu kuumia liikaa.
Mielestäni kookosöljy ei kestä niin kovaa kuumentamista
kuin esim. rypsiöljy. Öljyille vaihtoehtoinen paistorasva on
esim. tumman sininen Keiju (maidoton kasvisrasva)

Tarjoile esim. sokerin tai soyajäätelön kanssa.
Iltapalalla tarjoilimme lettuja luonnon jogurtin /
soyajogurtin ja mansikkahillon kera.

Ja jos ei ole maidon suhteen rajoituksia,
niin kunnon vanhanajan vaniljajäätelöä kylkeen... ;)


Herkullisia hetkiä,

Mia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti