perjantai 1. maaliskuuta 2013

Perunarieska Välimeren vivahteella

Inspiroiduin Sannan perunarieskajutusta tällä viikolla. Sattumoisin kaapissa oli ylijäänyttä perunamuusia joten tartuin heti toimeen! Mutta sitten se tapahtui taas... Aina kun yritän tehdä jotain ohjeen mukaan tai esim. jotain perinteistä, minuun iskee joku riivattu tarve alkaa kokeilemaan jotain ihan muuta... Ja tässä tämän kertainen maukas lopputulos, perunarieskan ja focaccian risteytys:
 

Välimeren perunarieska

 
Sekoita kulhossa kaikki taikinan ainekset:
n. 5 dl suht notkeaa perunamuusia/sosetta
Hivenen suolaa
2 munaa
n. 5 dl jauhoja (käytin itse spelttijauhoja, joka antavat täyteläisen ja pähkinäisen maun taikinalle. Perinteinen valinta: ohrajauhot)
1/2 tl timjamia
1/2 tl rosmariinia
1-2 murskattua valkosipulin kynttä
 
Kauli taikinasta neliön mallinen levy leivinpaperin päälle (tai tee perinteisiä pyörylöitä...)
 
Sivele taikinan pintaan:
Oliiviöljyä, ripottele päälle yhteensä n. 1/2 tl timjamia ja 1/2 tl rosmariinia. Rouhi lisäksi karkeata merisuolaa myllystä.
 
Paisto uunissa:
225 C / levy n. 20 min, perinteinen malli n. 15 min
 
Leikkaa kypsä rieska sopiviksi paloiksio, nautitaan sellaisenaan.
 


 
Mukavia välimerellisiä hetkiä...
 
Mia
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti