lauantai 29. kesäkuuta 2013

Retiisisalaatti

Kesä on myös siitä ihanaa aikaa, että torien pöydät notkuvat ihanista, tuoreista ja makeista vihanneksista & marjoista. Jostain syystä olen hieman vältellyt yhtä vihannesta, nimittäin retiisiä. Nyt täytyy kyllä myöntää että aivan turhaan. Onneksi mies toi torilta tuossa yksi päivä nipun kotimaisia retiisejä, joista syntyi ihanan raikas ja hapokas lisukesalaatti grilliruoan kylkeen.

 
Toivottavasti tämä simppeli resepti kannustaa myös muita retiisin välttelijöitä kokeilemaan! :) Rucolasta ja retiisistä tulee pieni hapokas jälkipotku, ja sitä kun tasoittaa vähän sokerilla, niin namskis! Tämä salaatti sopii erityisesti rasvaisen grillatun pihvin (esim. entrecote) seuralaiseksi, jolloin se raikastaa ja tasapainottaa lihan tuhtia olemusta.
 
Bon appétit!

Retiisisalaatin ohje

Lisukesalaatti 2 henkilölle
 
Ainekset:
 
1 Rucola
Keltaisia kirsikkatomaatteja reilu 1/2 rasiaa
Pieni nippu retiisejä
 
Salaatin kastike:
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl hunajaomenaviinietikkaa
1-2 tl sokeria
ripaus suolaa
 
 
Ohje:
 
1. Asettele rucola tarjoiluastian pohjalle ja ripottele päälle puolitetut kirsikkatomaatit
ja viipaloidut retiisit.
2. Valmista salaatinkastike: mittaa esim. lasiin viinietikka ja lisää sokeri, sekoita ja anna sokerin sulaa. Lisää öljy ja suola, sekoita ja kaada salaatin päälle.
Aikaa tämän salaatin tekoon kuluu max 10 min.
 
Helppoa, kevyttä ja hyvää..!
 
Mukavaa viikonloppua!
 
Mia
 

2 kommenttia:

  1. Kerrassaan kaunis salaatti. Tarviipa kokeilla :)
    Viikonlopputerkut paratiisisaaresta.

    VastaaPoista
  2. Tattista! Terkkuja myös sinne paratiisin asukkaille! :)
    P.s. kirsikkatomaatit olivat omasta tomaattipensaasta/ampelista, suosittelen! Hakkaa kaupan tomaatit 100-0..

    VastaaPoista