torstai 19. syyskuuta 2013

Habitare 2013 poimintoja - Picks from Habitare design & decoration fair / Part one

Eilen tuli hieman messuiltua, joten tässä mieleeni jääneitä poimintoja Habitaresta!
Näytteilleasettajia tuntui olevan hieman vähämmän kuin edellisinä vuosina, joten tarjonta olisi voinut olla mielestäni kattavampaakin / monipuolisempaa. Messuilla oli kuitenkin paljon mielenkiintoista nähtävää niin kotimaasta kuin muualtakin, joten jos suunnittelet messuviikonloppua Helsingissä, niin tuskin se kokonaan on hukkaan heitettyä aikaa... :)
 
Parasta antia Habitaressa mielestäni tarjosivat kotimaiset yritykset. Oli ilo katsella suomalaista kaunista suunnittelua ja toteutusta! Tässä ensimmäinen osa Habitare-poiminnoista, ja mennään teemalla:

Graafista & värikästä - Graphic & colorfull

design, Part 1

Here are some picks from the Habitare design / decoration / furniture fair.  The theme for part one is graphic & colorfull design. There's alot more to come, so stay tuned! :)
 
 
Johanna Gullichsenin suunnittelemissa ja valmistamissa matoissa, kankaissa ja tekstiileissä hehkuvat syksyn värit. Design on hyvin graafista ja skandinaavista, paikoin myös hieman retro-henkistä modernilla vivahteella. Tuotteet ovat laadukkaita ja luonnonmateriaaleista valmistettuja. I like.
 
 
Johanna Gullichsen textil craft & design has a nice colorfull collection of rugs, cushions and other fabrics. Products are made of good quality and natural materials, and their design is very graphic and simple.
 
 
 
 JG:n kotisivut / Link to the Johanna Gullichsen website: klick. 
Nämä ihanat ja raikkaat raitasaippuat on suunnitellut Marjo Räsänen.
These nice stripe soaps are designed by Marjo Räsänen.
Tuotteita myy / soaps are sold by: Taito Pohjois-Karjala / www.homecrafts.fi
 

 

 
Väriä syksyyn länsi-naapurista! These beautifull blankets are from Sweden.
For more inquiries: Clipline / Klippan Home.
 
 
 

 
Jatta Lavi oli mielestäni tuonut suomalaista keramiikan muotoilua hienosti nykypäivään. Tyylillisesti tuotteet edustivat melko modernia ja simppeliä linjaa, välillä herkistellen ja välillä taas pilke silmäkulmassa. Keraamiset tuikut (kuva alla) edustivat myös taitavaa tekniikkaa, ne olivat melkeimpä pitsin ohuet ja valo kuulsi kauniisti niiden seinämien läpi. Näillä tuikuilla saa taatusti luotua syksyyn ja talveen herkkää tunnelmallista valoa.
 
 
In my opinnion Jatta Lavi has a modern and fresh touch in her ceramics. She has also a skill to make very thin ceramic items that are so delicate, almost like an eggshell.
 
To learn more of Jatta Lavi, go to her website, klick.
 
 
Oikealla yllä olevassa kuvassa veikeät maito- ja kermanekat. Yllä vasemmalla ja alla olevassa kuvassa tuikkuja joiden reiät loivat kauniita varjoja ympärilleen.
 

 
Hetken päästä messufiilistelyjä lisää! :)
 
Mia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti