torstai 19. joulukuuta 2013

Joulukuusi postikorteista ym. joulupuuhasteluja

Joulupuu on rakennettu... postikorteista! Kuusi alkaa jo saamaan muotoaan. Keittiön jättikokoisella liitu/magneettitaululla on rutkasti tilaa kiinnittää joulukortteja esille.
Kiitos vain kaikille kortteja väsänneille, niitä on niin kiva saada! Ja pahoittelut että meidän korttipaja on ollut hieman hitaalla (ei ihan pysytty postin aikataulussa), mutta eiköhän ne löydä perille ennen uutta vuotta..! :)
 

 Kortti- ja pakettipaja pystyssä. Pikku-apulainen "auttaa"...
 
 

 
Yksi paketti on sentään saatu jo valmiiksi, mustavalkoisella teemalla mennään.
Kakkua tarvitaan vauhdittamaan operaatiota...
 

Namskis. Jouluisen rommirusina-juustokakun päällä on koristeena kanelitankoja ja suklaarusinoita.
 

 
Jouluterkuin, 
Mia

Koti koristautuu juhlaan vol 2

Joulua fiilistellen.... Aitiopaikalla kuvun alla lymyää Lene Bjerren iso lasinen kuusenkoriste (jota en ole vielä koskaan uskaltanut ripustaa kuuseen...). Vanha metallitarjotin tuo ripauksen juhlallista tunnelmaa.
 
 
 
Sivupöydällä on kokoelma kynttilänjalkoja. Niiden kynttilöistä heijastuu herkkä valo peilin kautta koko ruokailutilaan. Yhtä jalkaa koristaa yksi minun suosikki-sydämistä, jonka kaivan "arkistosta" vain joulun aikaa varten.
 
 
 
 Jouluruusu ja vanha Arabian kukkaruukku. Herkkyys kohtaa suoraviivaisuuden.
 
 
 
 
Mustavalkoista.
 

 Joulua herkistellen,
 
Mia

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Joulun odotusta... Enkeleitä, sydämiä ja kukkia.

Huhhuh mikä syksy on takana. Aika on kiitänyt siivillä ja nyt yhtäkkiä joulu on ovella. Kuluneisiin kuukausiin on kuulunut niin pientä kuin vähän suurempaakin murhetta, mutta onneksi myös paljon ilon aiheita...
 
 
Joulua meillä odotetaan tänä vuonna varsin rennolla asenteena ilman sen kummempia paineita. Tunnelmaa luodaan pienillä asioilla. Minulle tärkeimpiä ja rakkaimpia joulukoristeita ovat enkelit, sydämet ja kukat.
 
 
Joulukukka-asetelma syntyi peltilaatikosta, kävyistä, kanelitangoista, sypressistä ja valkoisista hyasinteista.
 
 
Varsinaista väriloistoa meillä ei nähdä, joulu on meillä valkoinen ja tumman vihreä, pellavainen ja pitsinen, ehosteena lasia, kristallia ja hopeaa...
 
 
Sydämiä, sydämiä, sydämiä...
Taidan olla jonkin asteinen hamstraaja niiden suhteen.  Sydänkoristeita löytyy meidän kodista kyllä ympäri vuoden, mutta joulun tullen niiden lukumäärä taitaa tuplaantua... :)
 
 
Keep it simple. Pitsinauha ja käpy riittävät sypressin koristeiksi.
 

Rakkaat vanhat enkelit ovat mummin peruja. Ne ovat niin pienet että tarvitsevat estradikseen vanhan ompelukoneen neulalaatikon.





 
Ihanaa joulun odotusta kaikille!
 
God Jul!
 
Mia