sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Syksyn värejä & mökin suosikkiesineitä

Mökkiajat alkavat kohta olla ohi tältä vuodelta, mutta ainakin vielä tänä viikonloppuna olemme vielä voineet olla täällä luonnonhelmassa... Lauantaina piipahdettiin myös kalamarkkinoilla Tampereen Laukontorilla, ja otettiin sieltä mukaan vähän herkkuja. Namskis.
Tässä vielä fiilistelyjä syksystä ja sen väreistä niin ulkona kuin mökin sisustuksen yksityiskohdissa.
Ihanaa sunnuntain jatkoa!
 
 
Vanhojen punnusten pinta on kuin yksi yhteen rantakallioiden kanssa. Vanhassa messinkivadissa on veikeä "kuplapinta" ja siinä hehkuu kauniisti valosta riippuen upeat ruskean ja oranssin sävyt.
 
 


On tullut joskus säästettyä osterinkuoriakin.. Niiden paikka on lasikulhossa vanhojen kirjojen vieressä.
 

 
 
 Vanhoissa kirjoissa on jotain romanttista ja rouheaa tunnelmaa. Niitä meiltä löytyy vähän joka paikasta niin maalta kuin kaupungista.
 
 
 
Vanha puinen matkalaukku on minun yksi suosikki esineistä. Kellastunut ja kulunut vaneri(?)pinta on saanut jo melkein oranssin sävyn.
 

 
 
 
 
 
 
 
Kaislikossa suhisee. Kuvassa vieraileva taskuraketti Veera.
 
 
Mia

lauantai 21. syyskuuta 2013

Luonnon inspiroimaa ja syksyn väriterapiaa vol 1 - Inspiration from the nature, autumn colors vol 1

Olin jo melkein unohtanut kuinka paljon minä pidän syksystä! Koen tämän vuodenajan hyvin luovana, kesän jäkeen sitä on valmiina tuleviin syksyn ja talven koitoksiin, eikä talven pimeys ole ehtinyt vielä verottaa "akkujen latausta"...  Johtuen osittain Habitare-messuilla poimittujen luonto-/ekologisten teemojen, innostuin ammentamaan inspiraatiota suoraan meitä ympäröivästä luonnosta. Se on nyt täynnä upeita värejä, joiden sävymaailma vaihtelee merkittävästi vuorokauden ajan mukaan. Tässä ensimmäisessä osassa "väriterapiaa" harjoitetaan rauhoittavien värien näkökulmasta. Toivottavasti nautitte kuvista yhtä paljon kuin minä tästä tunnelmasta kuvatessani Längelmäveden rannalla...
 

Viileät ja rauhoittavat värit - Calming colors

 
syksyn rauhoittavat ja viileät värit
 
When I visited Habitare design fair in Helsinki earlier this week, I noticed a lot of natures influence on decoration trends and products. Partly because of that, I got inspired by the nature and the autumn colors. In part one, I consentrate on calming colors. I hope you enjoy the pictures!
 


 



Ihanaa viikonloppua kaikille ja painelkaahan sinne metsään / luonnonhelmaan hyödyntämään ilmaista väriterapiaa! :)
 
I wish you a very nice weekend!
 
 
Mia

torstai 19. syyskuuta 2013

Habitare 2013 suosikit / My favourite picks from Habitare. Part 3.

Viimeistä osiota päivitetään Habitare 2013-messuista... Tässä siis messujen suosikki-poimintoni! Lyhyesti virsi kaunis: lux lux ja ihana lux.
 
Here is my favourite picks from the Habitare fair 2013. I have only one word to describe the things I fell in love with: luxurious.
 
Enjoy!

Luxurious design

Kotimaiset Gof Living tuotteet ovat juuri sitä mitä heidän slogan lupaa: "Looks great, feels even better". Alla olevan peiton värit ja ulkonäkö olivat todella kauniit, tämä kuva on vain suuntaa antavaa. Tällaiseen peittoon kuin voisi kääriytyä torkuille...
 
 
Gof:in suunnittelemalle suklaapalamatolle  (alla) on myönnetty arvostettu Red Dot Design Award palkinto vuonna 2008. Ne valmistetaan lampaantaljasta ja ovat siten täysin luonnontuotteita.
 
These amazing rugs and covers are designed by Gof. The Gof Living products are made of 100% natural materials, for example lambfleece.
 
 
The Chocolateblock carpet (above & below) is the Red Dot Design Award winner 2008.
 
 
 
 Lisää kotimaista ja kaunista! Lennolin Amber tyynyissä ja torkkupeitoissa vilahtelee kuviona iki-ihana paisley (kuvat ylä- ja alapuolella).
Kuva yllä: Lennol Oy
 Cushions, blankets/covers are designed by Lennol Oy. Amber cushions have a timeless paisley design. The headboard has a nice finishing touch of glass/crystal beads.
 
 
Lisää ylellistä ilmettä ja pehmoista pintaa.. More soft and luxurious style...
 
 
Uusi yritys Zoco Home, tuo maahan marokkolaisia sisustustuotteita ja -esineitä. Avatusta verkkokaupasta löytyy vaikka mitä, mm. alla olevia tarjottimia ja raheja. Minua viehättää yli kaiken marokkolaisessa tyylissä sen "mystisyys" ja kauniit kuvioinnit.
 
Moroccon style table / Zocco Home
 
From Zoko Home webstore you can by beautiful moroccan home decoration items.
 

 Wall+ / Swanheart Design Oy on uusi suomalainen yritys, joka valmistaa mielenkiintoisia, moderneja ja eläväisen näköisiä ratkaisuja seinäpinnoille. Tämän materiaali sopii käytettäväksi sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin.
 
Wallcovering by Wall+
 
  These wall materials are designed by Wall+/Swanheart Design Oy, a new finnish company. Their solutions for wallcoverings are innovative & made of natural fibers.
 
Wallcover / Wall+
 
That's all! Siinähän se!
Mukavia messuhetkiä sisustuksen parissa mikäli olette suuntaamassa viikonloppuna kohti Helsingin messukeskusta... :)
 
Mia

 

Habitare design fair picks part two

Messuilla oli nähtävissä sisustustuotteissa paljon vaikutteita luonnosta ja eläimistä. Puunkäyttö sisustuksessa uudistuu edelleen ja voimistaa mielestäni "jalansijaa". Tekstiileissä näkyi vielä paljon eläinaiheisia printtikuoseja. Tässä omia suosikkejani teeman puitteissa!
 
Next some picks of products/textiles/design that are:

 

 Inspired by nature and animals

 
 
 Design by Klippan / Clipline. Beautiful blankets on natural tones with fun prints/design, and made of quality.
 

Klippanin ihana peura-viltti, kyllä ne ruotsalaisetkin vaan osaavat! ;)
 


Navar cushion (with husky print) designed by Seija Ranttila / Lennol.
 


Hauska orava-tyyny on Elena Heleniuksen käsialaa. Modernin vadin, jonka pinnassa on käytetty vanhoja koristekuvioita (alla), ovat suunnitelleet Outi Särkikoski ja Jenni Linnove. 
 
Fun cushion (above) is designed by Elena Helenius. Outi Särkikoski and Jenni Linnove has designed the modern bowl (below).
 



 
Beautiful wood design by Alessi / Oras.
 


 
Onneksi kotimainen puusepän taito ei ole kadonnut vielä ihan kokonaan. Jari Halosen suunnittelemassa ja valmistamassa pöydässä on kaunis ja omintakeinen muotokieli. Se on kuin "puupöytä" joka on valmistettu puusta. Kantena pala runkoa ja jalkoina tukevat oksat.
 
This great peace of wood is made and designed by Jari Halonen. You don't see this kind of tables everyday!
 
Inquiries: Jaha art design.
 
 
Mia

Habitare 2013 poimintoja - Picks from Habitare design & decoration fair / Part one

Eilen tuli hieman messuiltua, joten tässä mieleeni jääneitä poimintoja Habitaresta!
Näytteilleasettajia tuntui olevan hieman vähämmän kuin edellisinä vuosina, joten tarjonta olisi voinut olla mielestäni kattavampaakin / monipuolisempaa. Messuilla oli kuitenkin paljon mielenkiintoista nähtävää niin kotimaasta kuin muualtakin, joten jos suunnittelet messuviikonloppua Helsingissä, niin tuskin se kokonaan on hukkaan heitettyä aikaa... :)
 
Parasta antia Habitaressa mielestäni tarjosivat kotimaiset yritykset. Oli ilo katsella suomalaista kaunista suunnittelua ja toteutusta! Tässä ensimmäinen osa Habitare-poiminnoista, ja mennään teemalla:

Graafista & värikästä - Graphic & colorfull

design, Part 1

Here are some picks from the Habitare design / decoration / furniture fair.  The theme for part one is graphic & colorfull design. There's alot more to come, so stay tuned! :)
 
 
Johanna Gullichsenin suunnittelemissa ja valmistamissa matoissa, kankaissa ja tekstiileissä hehkuvat syksyn värit. Design on hyvin graafista ja skandinaavista, paikoin myös hieman retro-henkistä modernilla vivahteella. Tuotteet ovat laadukkaita ja luonnonmateriaaleista valmistettuja. I like.
 
 
Johanna Gullichsen textil craft & design has a nice colorfull collection of rugs, cushions and other fabrics. Products are made of good quality and natural materials, and their design is very graphic and simple.
 
 
 
 JG:n kotisivut / Link to the Johanna Gullichsen website: klick.



 
Nämä ihanat ja raikkaat raitasaippuat on suunnitellut Marjo Räsänen.
These nice stripe soaps are designed by Marjo Räsänen.
Tuotteita myy / soaps are sold by: Taito Pohjois-Karjala / www.homecrafts.fi
 

 

 
Väriä syksyyn länsi-naapurista! These beautifull blankets are from Sweden.
For more inquiries: Clipline / Klippan Home.
 
 
 

 
Jatta Lavi oli mielestäni tuonut suomalaista keramiikan muotoilua hienosti nykypäivään. Tyylillisesti tuotteet edustivat melko modernia ja simppeliä linjaa, välillä herkistellen ja välillä taas pilke silmäkulmassa. Keraamiset tuikut (kuva alla) edustivat myös taitavaa tekniikkaa, ne olivat melkeimpä pitsin ohuet ja valo kuulsi kauniisti niiden seinämien läpi. Näillä tuikuilla saa taatusti luotua syksyyn ja talveen herkkää tunnelmallista valoa.
 
 
In my opinnion Jatta Lavi has a modern and fresh touch in her ceramics. She has also a skill to make very thin ceramic items that are so delicate, almost like an eggshell.
 
To learn more of Jatta Lavi, go to her website, klick.
 
 
Oikealla yllä olevassa kuvassa veikeät maito- ja kermanekat. Yllä vasemmalla ja alla olevassa kuvassa tuikkuja joiden reiät loivat kauniita varjoja ympärilleen.
 

 
Hetken päästä messufiilistelyjä lisää! :)
 
Mia